Excursie naar Zutphen

Hieronder vindt u informatie over de stadswandeling die we op 7 april organiseren in Zutphen. 

Stadswandeling in Zutphen op 7 april 2018.

Zutphen is dit jaar de stad, waar we onze stadswandeling zullen houden. De animo voor onze jaarlijkse stadswandeling was vorig jaar zo groot, dat we ook dit jaar met een bus van 55 personen op reis gaan, om Zutphen, de schitterend mooie Hanzestad aan de IJssel te bekijken. Op een zandrug iets ten zuiden van de plek waar de rivier de Berkel in de IJssel uitmondt, werd vroeg in de Middeleeuwen Zutphen (eind 12e eeuw) gesticht, en heel veel daarvan is tot op de dag van vandaag bewaard gebleven. Dus is het zeer de moeite waard, om dat eens te gaan bewonderen. Zutphen ligt op ongeveer twee uur rijden van Monnickendam, dus willen we om 8.30 vanaf Swaensborch vertrekken, om aansluitend de Broeker deelnemers bij de bushalte aan boord te nemen. Om ongeveer 10.30 uur stopt de bus pal voor het Hampshire Hotel, waar we koffie met gebak zullen gebruiken.

De stadsgidsen van Zutphen staan om 11.30 uur voor de deur, om ons in anderhalf uur tijd de stad te laten zien, en daar over te vertellen. Zij brengen ons terug naar het Hampshire Hotel, waar een uitgebreid lunchbuffet voor ons klaar staat, met soep, broodjes, kroket, melk, karnemelk of jus d’orange. Andere (sterke)dranken zijn uiteraard voor eigen rekening.

Gedurende de middag kunt U naar eigen inzicht één van de Zutphense musea, of de weekmarkt en de vele winkels in de oude binnenstad bezoeken. Om 15.30 staat de bus weer bij het Hampshire hotel, om ons via een landelijke route over de Veluwe naar Otterlo te brengen, waar we in cafe de Waldhoorn nog iets kunnen gebruiken, voordat we weer op huis aan gaan. Om ongeveer 18.00 uur kunnen we als alles meezit in Broek of Monnickendam zijn.

Voor de busreis, koffie met gebak, de gidsen, en de lunch komen we op een bedrag van € 42,– p.p. voor leden , en € 47,– p.p. voor niet leden. Leden die tussen Monnickendam en Zutphen wonen, kunnen contact met ons opnemen over de prijs. Omdat wij sommige zaken van te voren moeten betalen, vragen wij U, om vóór 26 maart a.s. dit bedrag aan ons over te maken, als U besluit deel te nemen. Het banknummer van de vereniging is: NL60RABO0342831992, t.n.v. Suyderwou’s Historie.

Opgave kan telefonisch bij Ed Honingh 0204033243, Bert Honingh 0204031341, Pier Klok 0204033224, of per mail naar suyderwoushistorie@hotmail.com. Voor het geval U op 7 april nog contact met ons wilt opnemen, belt U dan 0619657132. Wij hopen op mooi weer en een grote deelname, zodat we in een volle bus met enthousiaste wandelaars naar Zutphen kunnen gaan. Zorg dat U zich bijtijds aanmeld, want vol=vol.

Het bestuur.